Hållbarhetspaketet

Med vårt hålbarhetspaket kan du njuta av det allra bästa och samtidigt bidra till en bättre omvärld. Maten du blir serverad är tillagad på ekologiska och närproducerade råvaror och vi jobbar ständigt med att utveckla vårt hållbarhetsarbete och lägger stor vikt på att kontinuerligt utbilda vår personal. Med klimatkompensationen är du med och bidrar till bland annat plantering av träd som binder koldioxid och en ökad biologisk mångfald.

I paketet ingår: 

  • Hållbart fika vid ankomst
  • Trerätters hållbarhetsmeny
  • Klimatkompensation
  • Bastu och bad i Bunnsjön
  • Frukostbuffé
  • Utegym, vandring och cykelleder
  • Del i dubbelrum

Dubbelrum: från 1450 kr/person
Enkelrumstillägg: 300 kr/natt

Klimatkompensation

Vi på Bauergården jobbar intensivt med vårt hållbarhetsarbete och ett steg i vårt arbete är att klimatkompensera. Detta gör vi genom att stötta projekt inom agroforestry som är en typ av skogsjordbruk där man t.ex. planterar träd och buskar på åkrar. Detta är bland annat positivt för den biologiska mångfalden, det är klimatpositivt då träden och buskarna binder koldioxid från atmosfären och det förbättrar jordkvalitén.

Boka

Välj först rumstyp och ange antal personer. Välj därefter ”Hållbarhetspaktet MAT” och ”Klimatkompensation” och ange antal personer på respektive del.

Hållbarhet på Bauergården

Vi på Bauergården jobbar intensivt med vårt hållbarhetsarbete och ett steg i vårt arbete är att klimatkompensera  Detta gör vi genom att vi väljer Grön el från Jönköpings energi. Grön el är ett samlingsnamn för förnybar och fossilfri el från sol-, vind- och vattenkraft. Dessa tre energikällor har sitt ursprung i en gemensam flödande tillgång – solens strålning. Elen är ursprungsmärkt och på så sätt får vi en garanti om elens spårbarheten.

Vi på Bauergården satsar även på ekologiska och närproducerade råvaror samt lägger stor vikt på att utbilda vår personal. Tack för att du bidrar. För varje krona du skänker, skänker vi lika mycket!