Upplev det vackra runt Gränna

Här runt Bunn finns något för alla. Vandra, paddla och cykla i Bauers trolska miljön, träna på vårt utomhusgym eller koppla av i vår underbara sjöstuga med bastu nere vid sjön. Vill du göra en lite större aktivitet har vi samlat våra allra sötaste smultronställen nedan.

 

Hyr kanot

Paddla på vackra Bunn eller på de trolska kanalerna som binder samman sjöarna Bunn, Ören och Kvarnsjöarn. Vi har 13 kanoter som du bokar via formuläret nedan eller av oss i receptionen. Du har tillgång till kanoten hela dagen och flytvästar, fyra paddlar/kanot och karta ingår. Vi rekommenderar 2 personer/kanot men det går att vara fler och vi ha ett fåtal lösa sitsar att låna ut (går dock ej att förboka)

Följa John på Jönköpings läns museum

Utställningen följer John genom korta utdrag ur hans brev, flera originalverk och många teckningar. Här och var finns spår och ekon av hans fru Ester. I utställningen finns plats för lek och fantasi. Alla barn kan klä ut sig. Men både stora och små besökare kan utforska Johns stora bildskatt i en lekfull sökstation med prinsessor och troll som vägledare.

Trolska båtturer från Bunnström

Upplev den trolska miljön på Bunn, Ören och kanalerna. Trolska båtturer kör dagliga turer från 1 juli och fram till mitten av augusti. Turen tar cirka 2 h 45 min och du kliver på i Bunnström (ca 15 min bilväg från Bauergården). Kaffe och smörgås ingår i priset och serveras ombord.

Chartertur Trolska båtturer

Är ni fler än 10 personer kan ni boka en egen alldeles egen båttur med privat guidning. Kontakta oss på 036-540 06 eller info@bauergarden.se för förslag på pris och upplägg.

Åsens by – Sveriges första kulturreservat

På Åsens by kan du resa tillbaka till anno 1900 för att se hur livet på landet i Småland kunde se ut just då. Här kan du ströva runt på egen hand eller delta i olika aktiviteter. Du får uppleva jordbruk med hästkraft, arbetet med djuren, brödbak och stortvätt i brygghuset. Vandra genom det gamla odlingslandskapet och njut av lugnet och de vackra vyerna.

Hyr roddbåt och fiska

Ro ut på vackra Bunn och njut av stillheten eller fiska från båten. Sjön har en rik fiskfauna med framför allt abborre, gädda och gös. Fiskekort köper du själv på www.ifiske.se

Baka knaprigt Grännaknäcke

Var med vid tillverkningen av Grännaknäcke och baka ditt egen knäckebröd mitt i idylliska Gränna. Bageriet tar emot grupper om max 10 personer åt gången och aktivitet tar cirka en timme. Priset är 2450 kr inkl. moms per grupp.

Guidad vandring i John Bauers fotspår

Över stock och sten på mossgröna stigar upplever ni John Bauerskogen. Följ med guiden ut och ta del av konstnärens liv, var han hämtade sin inspiration och den dramatiska båtolyckan som ledde till familjen Bauers död. Vandringen tar cirka 1,5-2 h och avslutas med fika.

För prisförslag och bokning kontakta oss på 036-540 06 eller info@bauergarden.se

Vinprovning i John Bauers fotspår

Att John Bauer bodde och verkade i Bunn vet många om men att han reste till Italien under två år av sitt liv för att hämta inspiration kanske inte är lika bekant? Vi vill erbjuda er en Italienresa i vinets tecken, en kväll tillsammans med vår vinkännare och operasångare Robert Gustafsson som under er provning berättar om vin och om ni ha tur, sjunger ett litet stycke. Provningen tar ca 1 timma.

Pris: 395 kr/person vid grupp av minst 5 personer. Minimum 2000 kr.

Mysteriet vid BauerGården

Det är inte så märkligt att John Bauer var fascinerad av de magiska omgivningarna kring Bunn och vissa menar att skogen här är magisk. Det sägs till exempel att den som tålmodigt lyssnar kan ha turen att få höra den magiska trollflöjt som sägs ljuda över Bunnsjöns vattenyta. Men vem är det som spelar? Någon verkar ha lämnat ledtrådar ute i den täta skogen. Vågar du ge dig ut i den trolska naturen och lösa mysteriet?

Pris: 150 kr/kuvert. Du köper ditt mysterium i receptionen.

Andrées polarmuséum i Gränna

Missa inte att besöka Grenna Museum där ni kan uppleva Andrés polarexpedition som tar andan ur de flesta. Museet erbjuder även Grännas och polkagrisens historia, väl värt ett besök.

Vandra John Bauerleden

John Bauerleden är totalt 57,7 km och sträcker sig mellan Huskvarna och Gränna och bjuder på en vacker vandring i den skog där konstnären hämtade sin inspiration. Vi ligger nästan precis på mitten av leden, perfekt för att slå läger för natten för att samla kraft och för att ta den sista etappen dagen efter.

Fler vandringsleder

Bauerleden är bara en av många vackra leder här i bygden. Runt om Gränna och Bunn finns oändliga stigar, leder och intressanta platser att upptäcka till fots. Här har vi samlat några av våra favoriter!

Mopedmuséet i Björkenäs

Björkenäs moped- och motorcykelmuseum är ett paradis för nostalgiska motorfantaster, här hittar du en stor samling av just mopeder och motorcyklar.

Mat runt Gränna

Mat Runt Gränna är ett initiativ där vi lokala företagare gått samman för att lyfta det goda och vackra runt Gränna. Vi bjuder in dig till våra butiker, gårdar och restauranger under hela året. Några av oss gläntar på dörren till vår tillverkning och låter dig provsmaka på gårdens lokala delikatesser, andra ger dig utrymme att själv skapa eller uppleva det vackra som finns runt husknuten.

Röttle by och Rasmus kvarn

Söder om Gränna ligger Röttle by. Det är en sommaridyll med två anrika kvarnar, ett vattenfall och en småbåtshamn.

Besök vackra Äppledalen

Äppledalen, Smålands Toscana lite norr om Huskvarna, har vidunderlig vätterutsikt med vackra odlingar och hänförande omgivningar. Här finner ni de två äppelodlingarna Rudenstam och Vistakulle fruktodling med Gårdsrosteriet, trädgårdsbutiken Tengblads, salongen Min stund och mitt emot Hunnerydsbadet i samhället hittar du inredningsbutiken och caféet Grafitgrå.

Åka remmalag på Visingsö

Njut av ön Visingsö från häst och vagn med de populära Remmalagen. Flera olika turer varje dag. Tyst, lugnt och väldigt naturvänligt!

Cykla i Smålands Toscana

Det finns de som påstår att naturen här är magisk och vi håller med – alla dagar året om! Utmana dig på slingriga vägar och ta höjdmeter efter meter, eller rulla ut på en snäll tur och njut vare sekund. De trolska stråken bjuder på stigar, skogsvägar och asfaltsrundor som passar alla, nybörjare som tävlingsåkare!

Visingsborgs slottsruin på Visingsö

Det är inte svårt att föreställa sig all den aktivitet som måste ha pågått i och runt slottet Visingsborg i dess glansdagar. Runtomkring fanns ett mycket stort antal gårdar, herresäten och människor som var greve Per Brahe den yngres egendom och underlydande. Upplev Visingsö och slottsruinen, en aktivitet för hela familjen

Baka Äkta Gränna Polkagris

Var med vid tillverkningen av polkagrisar och baka din egen rödvita stång. Bakningen sker på någon av Grännas traditionella polkagriskokerier. En rolig aktivitet som passar de flesta och som tar cirka en timma. Max 10 personer.

Brahehus slottsruin

Många har säkert lagt märke till den fyrkantiga ruinen när de passerat på E4an några kilometer norr om Gränna där Brahehus ligger högt upp på Grännabergets kant.

För att komma fram till Brahehus kan du stanna på rastplats Brahehus och gå till ruinen. Väl där så har man en fantastisk utsikt över Gränna och Visingsö och man kan blicka in över Västergötland. Brahehus är tillgängligt året om, dag som natt.

Trollingfiske på Vättern

Vätterns Fiskecharter erbjuder Sveriges bästa trollingfiske efter röding och öring och fångar också en hel del lax i vår klarvattensjö, siktdjupet och den unika fauna ger laxen perfekta förhållande att leva och växa i. Trollingbåten som används är en specialutrustad Viknes 880 och med 30 års erfarenhet av fiske på Vättern är chanserna för god fångst mycket stor. Säkerhetsutrustning och fiskeredskap ingår på alla turer.

The Forest Hotels

Kan du inte få nog av den småländska skogen rekommenderar vi att du besöker ett av våra systerhotell inom The Forest Hotel-gruppen. De småländska skogarna väntar på dig.