Glassprovning Grenna Glass

En glassprovning på Grenna Glass innebär mycket glass, spännande smaker och dessutom får ni veta varför man egentligen väljer att bli glassfabrikör i ett kallt land uppe i norr! 

Under en glassprovning får man som gäst först en kortare presentation av företaget, sen får man smaka sig igenom 7-8 olika smaker och då gissa vilka ingredienser som finns i respektive smak. Därefter går vi igenom de olika smakerna och slutligen koras en vinnare!

Grenna Glass grundades 2011 och tillverkar glass, helt utan varken tillsatser eller färgämnen. Ingredienserna hämtas från närområdet, mjölken kommer tex från Reaby Gård och äggen från Hyltbrings Ägg i Aneby. Glassen säljs dels i vårt egna kafé, men även till närmare 100 återförsäljare runt om i landet.

Glassprovningen tar 60 min och kan genomföras på kaféet i Gränna eller på plats på Bauergården.

Pris: 225 kr exkl. moms/person (minimum 6 personer)

Äkta Gränna Polkagris

Visste du att Grännas polkagrisar har fått EU:s kvalitetsmärkning skyddad geografisk beteckning? Det betyder att en Äkta Gränna Polkagris måste tillverkas på ett särskilt sätt på östra sida om sjön Vättern i Gränna socken. Och självklart är det bara äkta grisar du får hos oss. Kika på filmen om Äkta Gränna Polkagrisar och hur vi använder dem här på Bauergården.