Söndagsbuffé med trolska smaker

En matresa i John Bauers fotspår

John Albert Bauer föds 1882 och växer upp vid Östra torget i Jönköping. Fadern, den tyskbördige Joseph Bauer, driver ett slakteri med charkuteributik på undervåningen i familjens bostad.

John flyttar som ung till Stockholm för att studera konst och efter sina studier och tidigt i sin karriär gjorde John ett antal resor som för alltid kom att prägla hans konst. Han reste till Lappland, Tyskland och en av de längre resorna var till Italien där han och hustrun Esther stannade i nästan två år.  Och slutligen, som vi alla vet, landade John och Esther här i Bunn.

Med inspiration från Johns resor har vi komponerat en buffé med en variation av charkuterier, italienska klassiker och lokala delikatesser – en matresa i Johns fotspår

Livet i Italien
• Mozzarella caprese
• Pasta pesto
• Melanzane alla Parmigiana
• Porchetta
• Pizza
• Tapenade
• Marinerade oliver
• Focaccia
• Melonsallad
• Parmaskinka med ben

Johns tyska rötter

• Bratwurst Laktosfri
• Stekt kål Vegetarisk
• Picklad rödlök
• Picklad polkabeta
• Stekt salt sill

John och Esther i Bunn

• Grillade lokala korvar Svenskt kött
• Polka, gul och rödbetssallad
• Trio morötter
• Grönkålssallad med blåmögelost från Brostorp
• Äppelsallad från äppeldalen i Kaxholmen
• Potatissallad med rädisor och rödlök
• Veckans nöt från Säbygård
• Krustader med örtfärskost från Prästgårdens mejeri
• Helstekt och honungsbakad svensk fläsksida
• Granrisrökt kyckling drumsticks
• Frestelsegratäng med ostar från Brostorp
• Bauerbröd
• Grennaknäcke
• Isterbandsröra med korv från Hugos chark
• Inlagd sill
• Örtmajonnäs

Vi reserverar oss för vissa ändringar på buffén under säsongen!

Pris: 345 kr

Prinsar och prinsessor i åldern 2-12 år äter för halva priset.

Buffén står uppdukat alla söndagar kl. 12.30-15.00 från 3 april till och med 19 juni.

Välkommen att boka bord på 036-540 06 eller info@bauergarden.se