Hem / Mat och dryck / Lunch
I september serverar lunch tisdag-lördag kl. 12-14. I lunchen ingår salladsbuffé, hembakat bröd, lokalt rostat kaffe & sötsak. Vi använder lokala råvaror i så stor utsträckning som möjligt och du kan njuta av lunchen i vår vackra restaurang eller ta med som avhämtning.
Vaggeryds isterband Serveras med dillstuvad potatis & rödbetor (glutenfri)
Fisk- & skaldjursgryta Serveras med stompad potatis & fänkålscrudté (glutenfri)
Vegetarisk schnitzel på rotselleri från Ravelsmarks gård, serveras med klyftpotatis, kapris & örtmajonnäs (laktosfri)
Pris: 185 kr Pensionärspris: 175 kr
Schnitzel Serveras med ansjovissmör, friterad kapris & friterad potatis (går att få laktosfri) 185 kr
Bauergårdens räksmörgås Med bröd från Haglunds konditori i Gränna, ägg från Aneby & egenslagen majonnäs (laktosfri, går att få glutenfri) 175 kr
Dagens hållbara rätt För att minska matsvinnet lagar vi varje dag en rätt på råvaror vi har extra av. En god överraskning med hållbar tanke. Fråga oss för dagens alternativ. 165 kr
Vi strävar alltid efter att servera kött från Sverige. Just nu har vi dock leveransproblem med svensk råvara till vår schnitzel och köper därför in tillfälligt från Tyskland. Allt annat kött på vår meny har svenskt ursprung.
Är ni fler än 10 personer tar vi tacksamt emot matbeställning i förväg.
Varje söndag under hösten serverar vi en trerätters lunch kl. 12-14. I lunchen ingår salladsbuffé, hembakat bröd, Grännaknäcke & lokalt rostat kaffe till desserten.
Nattbakad fläsksida Serveras med potatispuré, picklad kål & rödvinssås (glutenfri)
Stekt laxfjärill Serveras med dillslungad potatis, vaxbönor & kall romsås (glutenfri)