Kom i julstämning med lokala julmarknader

Datum 18 November - 10 December

Vi närmar oss kanske den mest trolska tiden på året, då snön sakta täcker Bauers mossbeklädda skog och husens varma sken lyser upp i mörkret. Julen står för dörren och vad vore bättre än att komma i julstämning på någon av traktens stämningsfulla julmarknader. Här är har vi samlat våra tre favoriter:

1. Jul i Äppledalen | 18 november kl. 10-16
Äppledalen, eller Smålands Toscana som det ofta kallas, lite norr om Huskvarna har en vidunderlig vätterutsikt med hänförande omgivningar. Under Jul i Äppledalen är du varmt välkommen att besöka Rudenstams, Grafitgrå, Min Stund, Vistakulle Fruktodling och Strands Gård som alla kommer ha öppet denna dag från kl. 10-16. De bjuder på olika inslag, allt ifrån mysiga upplevelser till god mat. Mer om Jul i Äppledalen

2. Åsens by julmarknad | 2-3 december kl. 11-16
Kulturreservatet Åsens by tar dig tillbaka till sekelskiftets början med småländska röda stugor med vita knutar omringande av vackra gärdsgårdar. Under årets julmarknad kommer du möta både nya som gamla hantverkare runtom i byn och på Teklas loge sjuder glöggen varm bredvid risgrynsgröten. Det blir också julpyssel för de minsta besökarna, gatuteater i Astrid Lindgren-tema, uppvisning av hantverk, hästskjuts och självklart kommer tomten på besök. Mer om julmarknad på Åsens by.

3. Gränna julmarknad | 10 december kl. 13-18
Gränna, vår pittoreska stolthet vid Vätterns strand, har en julmarknad som är en dröm för alla som älskar julen. Stadens butiker har julpyntat och doften av nybakad polkagris sprider sig över kullerstenarna. Torget och kulturgården fylls av marknadsknallar som erbjuder lotter, närproducerade delikatesser och hantverk och här krönts också i sedvanlig ordning krönts Gränna Lucia. Mer om Julmarknad i Gränna

 

Julstämning på Bauergården

Efter att ha upplevt dessa stämningsfulla julmarknader, varför inte stanna till på lunch eller förlänga din vistelse och unna dig en avkopplande tid här på Bauergården? Här kan du uppleva stillheten i Bauers trolska skog, njuta av välkomponerade måltider tillagade på lokala råvaror och låta bastun värma dig efter ett dopp i sjön. Under november serverar vi lunch och à la carte onsdag till lördag och vår populära söndagsbuffé på söndagar, och i december dukar vi upp våra sagolika julbord. Varmt välkommen!