Yogaretreat – Bara vara

Datum 20 September - 22 September
Tid 16:00 - 12:00
Pris Från 4200 kr

Återhämtning och ny energi

Vi startar dagen med meditation, dynamisk yoga och andningsövningar. Därefter står en härlig frukostbuffé framdukad i restaurangen. På förmiddagen ger vi oss ut på en mindfulnessvandring i den trolska skogen i Bauergårdens omgivningar. Väl tillbaka bjuds vi på vegetarisk lunch och sedan finns tid att att ta det lugnt. Läsa en bok, vila, bada bastu nere vid sjön eller bara vara. Framåt kvällen har vi lugn, mjuk yoga och guidad djupavslappning. Efter en tvårätters middag avslutar vi dagen med stilla kvällsmeditation.

Om yogan och meditationen

Du behöver inte vara van yogi, men kommer få ut mer av helgen om du yogat lite tidigare. Morgonyogan är dynamisk vinyasayoga och kommer innehålla både solhälsningar, stående och sittande positioner. Eftermiddagsyogan är lugn restorative yoga med tid för djup återhämtning.

Under helgen kommer du att få prova olika typer av meditation och mindfulness-övningar för ökad närvaro och sinnesro.

Allt detta ingår:

  • Fyra yogaklasser. Vinyasayoga och restorative yoga.

  • Guidade meditationer och pranayama (andningsövningar).

  • Guidad yoga nidra (djupavslappning).

  • Guidad mindfulness skogsvandring.

  • Inkvartering i de lux dubbelrum med eget badrum.

  • Hemlagad vegetarisk mat. Två frukostar, En lunch, två stycken tvårätters middagar. Hälsofika vid ankomst på fredagen samt kaffe, te och frukt hela helgen.

  • Tillgång till bastu vid sjön på lördagen. Lån av badrock .

  • Tillgång till utegym.

 

Elegant och harmoniskt inrett hotellrum med en dubbelsäng med trägavel, svart klädd fåtölj, svart skrivbord och fönster med utsikt över ut mot en småländsk äng. Sängen är prydligt bäddat med vita lakan, kuddar i flera former och färger som matchar inredningen och står framför en vägg täckt med en dekorativ tapet med kvistar och blommor gråblå murriga toner. På skrivbordet står ett stilleben av fotoramar och en gråbryn fjäder och här lyser också en bordslampa i mässing i samma stil som de tända sänglampor som tillsammans sprider ett mysigt sken. Det här är av De lux rummen i huvudbyggnad på Bauergården, den lilla hotellet och konferensanläggningen några mil norr om Jönköping och söder om Gränna.

Sov som en prins(essa)

Bauergården är ett fint litet hotell som ligger precis vid skogskanten i idylliska Bunn. När man åker på retreat vill man ju sova som en prins(essa), så vi bor i fina de lux dubbelrum med extra breda och sköna sängar (som går att dra isär). Eget badrum på rummet. Enkelrum går att boka till.

Mat med inspiration från skog och mark

Vi äter alla måltider i den ljusa fina restaurangen. Alla måltider är vegetariska, förutom en middag då en fiskrätt serveras. Bauergårdens kockar hämtar inspiration från de småländska skogarna och använder lokala producenter i så stor utsträckning som möjligt. Te, kaffe och frukt finns framdukat för självservering hela helgen.

Program

Fredag

Från 15.00 Incheckning
16.00 Hälsofika och välkommen!
16.30-18.00 Mjuk, grundande yoga
18.30 Två-rätters middag
20.30 Kvällsmeditation

Lördag

07.30 Vinyasayoga & meditation
09.00 Frukost
10.00 Mindful skogsvandring i tystnad
13.30 Lunch
14.30 Egen tid att läsa, vila, bada, bara vara.
17.00 Restorative yoga med djupavslappning
18.30 Tvårättersmiddag
20.30 Kvällsmeditation

Söndag

7.30 Dynamisk yoga & meditation
09.00 Frukost
10.00 Vandring med fika i skogen
12.00 Hemfärd

Bra att veta! Det är skönt att börja dagen i tystnad för att checka in med sig själv och hitta närvaro. Vi är därför i tystnad fram till frukost båda dagarna samt under vandringen på lördagen.

Investering

Priset inkluderar alla aktiviteter på programmet, måltider samt delat boende i delux 2-bäddsrum.

Early Bird!
Anmälan senast 30 juni: 3995 kr.
Anmälan efter 30 juni: 4580 kr.
Önskar du enkelrum tillkommer 200 kronor per natt.