BauerGårdens ställplats i Bunn invigdes på midsommarafton med högtidstal, klippning av blågult band samt skålande i Champagne. Den är därmed en av Sveriges nyaste ställplatser och med sina drygt 60 platser troligen en av de största; kanske till och med största. Ungefär 150 glada husbilister deltog i firandet och av dem var ett hundratal medlemmar i Husbilskompisar, ett Internetforum för Livsnjutare på hjul som på två år vuxit från noll till 4500 medlemmar.

Om ställplatsen

För egen del fick jag kontakt med mannen bakom Bauergården, Anders Lindahl, i början av maj månad. Jag träffade honom i Bunn och slogs direkt av två saker, ställplatsens höga kvalitet och den omgivande naturens skönhet. De båda matchade varandra framgångsrikt. Anders hade verkligen inte sparat på något i ambitionen att ställplatsen skulle fungera väl.
Underlaget är regnsäkert, eluttagens antal tilltaget i överkant, wc och duschar i en närbelägen byggnad och en serviceplats verkligen värd namnet med god tillgänglighet och dessutom lätt att hålla ren. Vid den egna badstranden 100 meter bort ligger ett sprillans nytt strandhus med wc, duschar, bastu, omklädningsrum och relax. Bryggan är ny och badvattnet superbt. Vid stranden ligger ett tiotal kanadensare och väntar på den som vill hyra.

Midsommar med husbilskompisar och byalag

Midsommarhelgen bjöd på vackert väder vilket givetvis ytterligare förhöjde både intryck och stämning. Efter sillunch vid 47,6 meter långbord deltog vi i byalagets traditionella midsommarfirande på den närbelägna Björkudden. Svenskare än så kan Sverige inte bli en midsommarafton.
På väg söderut från Ekerö eller på väg hem söderifrån med husbilen kommer vi fortsättningsvis att tillbringa första respektive sista natten i Bunn och byter därmed från en annan plats lite längre norrut. Vi har nämligen redan fått en hemkänsla i Bunn till stor del tack vare ställplatsens läge och kvalitet samt omgivningens skönhet och begivenheter som mopedmuseum, korvrökeri samt sightseeingbåt på sjösystemet.

Tips inför Elmia-mässan i september

I skrivande stund är det bara två månader kvar till Elmia. Det räcker att säga Elmia till husbilister för de vet att man då menar Husbils- och Husvagnsmässan som i år går av stapeln mellan den 11:e och den 14:e september. Varför trängas i Jönköping när man kan stå nära naturen i Bunn? Vårt val är enkelt!
Abonnerad buss kommer att gå från Bunn till Elmia på morgonen och åter på eftermiddagen. Biljettpriset blir subventionerat.

Vi ses i Bunn och vi ses på Elmia!

Bästa sommarhälsningar

Anders Waldman
Husbilskompis
 

Bunn 2014 002
Vy över ställplatsen i Bunn före invigningen.
Bunn 2014 017
Vy över ställplatsen i Bunn efter invigningen.
Bunn 2014 012
Midsommarfirandet tillsammans med byalaget i Bunn.
Bunn-2014-00747,6 m långbord för midsommarens sillunch med glada husbilister.

Boka bord och rum på 036-540 06 eller info@bauergarden.se. Våra ställplatser är inte bokningsbara.