Upplev Bauers Bunn

Här runt Bunn finns något för alla. Vandra, paddla och cykla i Bauers trolska miljön, träna på vårt utomhusgym eller koppla av i vårt underbara bastuhus nere vid sjön. Vill du göra en lite större aktivitet har  samlat våra allra sötaste smultronställen nedan.

Upptäck mer av Gränna

Aktiviteter nära oss

Besök sveriges första kulturreservat, upptäcker Bauers trolska naturs till fots eller på cykel eller testa på att bli polkagrisbagare för en dag. Här finns aktiviteter för alla åldrar och intressen (priserna är angivna inklusive moms). Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller boka!

 • Paddla kanot bland öar och näckrosor

  Kryssa genom Bunns öar och genom den näckroskantade kanalen som binder samman sjöarna Bunn, Ören och Kvarnsjöarn. Vi har ett 10-tal kanoter som du bokar direkt hos oss i receptionen eller förbokar innan din ankomst.

  Pris: 300:- per kanot och dag

 • Vandra och laga mat över öppen eld

  Låt vår guide ta med dig på en resa genom John Bauers liv och skogens hemligheter samtidigt som ni vandrar i den trolska natur som var konstnärens inspiration i så många av hans konstverk. Avsluta med att laga mat över öppen eld på vår grillplats med utsikt över sjön Bunn. Vandringen är ca 4,5 km i delvis kuperad terräng.

  Pris för grupper upp till fem personer:  2750 kr/grupp, därefter 550 kr/person.

  Pris för grupper om minst tio personer: 450 kr/person (360 kr exkl. moms).

  Vi erbjuder även alternativa vandringar och utomhusaktiviteter i samarbete med Wildernest Småland. Boka direkt med dem eller via oss!

 • Guidad vandring i John Bauers fotspår

  Följ med ut i en skog där urholkade stubbar och grönmossiga stenar lätt förvandlas till knotiga armar och mossbevuxna trollfötter med fantasins hjälp. Lyssna till berättelsen om John Bauers liv och lär om skogens alla hemligheter. Vandringen tar cirka 1,5 h och leds av Anders Råsman.

  Pris: 299 kr inkl. fika (minimum 10 pers).

 • Besök vackra Äppledalen

  Äppledalen, Smålands Toscana lite norr om Huskvarna, har vidunderlig vätterutsikt med vackra odlingar och hänförande omgivningar. Här finner ni de två äppelodlingarna Rudenstam och Vistakulle fruktodling med Gårdsrosteriet. Trädgårdsbutiken Tengblads och salongen Min stund. Mitt emot Hunnerydsbadet i samhället hittar du inredningsbutiken och caféet Grafitgrå.

   äppledalen.se

 • Mysteriet vid BauerGården

  Det är inte så märkligt att John Bauer var fascinerad av de magiska omgivningarna kring Bunn. Här fanns gott om inspiration till de troll, älvor och väsen han illustrerade. Vissa menar att skogen här fortfarande är magisk. Det sägs till exempel att den som tålmodigt lyssnar kan ha turen att få höra den magiska trollflöjt som sägs ljuda över Bunnsjöns vattenyta.

  Men vem är det som spelar? Någon verkar ha lämnat ledtrådar ute i den täta skogen. Vågar du ge dig ut i den trolska naturen och lösa mysteriet?

  Pris: 150 kr/pers.

 • Öl- eller äppelprovarbricka

  Slå er ned i Bauerrummet och utmana smaklökarna med en dryckesprovning. På brickan står antingen fem sorters öl med skilda karaktärer: från ljus lager via varianter av ale till mörk stout, eller fem alkoholfria drycker från våra lokala producenter Rudenstams och Vista kulle

  Pris: 150 kr/pers

 • Trolska båtturer

  Kliv på M/S John Bauer, John Bauer ll eller Esther ELqvist (med betoning på el då hon har en hybridmotor och glider ljuslöst fram) och låt kapten ta dig med på en resa genom näckroskantad kanal och John Bauers händelserika liv.

  Under perioden 12/7-9/8 avgår en tur från vår egna brygga alla söndagar kl. 11.30. För övrig avgångar från Bunnström se Trolska båtturer

  Boka din plats av oss eller direkt med Trolska båtturer

 • Vandra John Bauerleden

  John Bauerleden är totalt 45 km och sträcker sig mellan Huskvarna och Gränna och bjuder på en vacker vandring i den skog där konstnären hämtade sin inspiration. Varför inte slå läger ett av våra de lux rum, samla kraft och ta den sista etappen genom Röttle by och upp till Grännaberget dagen efter.

  Hos oss på hotellet finns kartor och mer information. Kartor och sevärdheter utmed leden går även att ladda ned från Jönköping kommuns hemsida

 • Cykla i Smålands Toscana

  Det finns de som påstår att naturen här är magisk och vi håller med – alla dagar året om! Utmana dig på slingriga vägar och ta höjdmeter efter meter, eller rulla ut på en snäll tur och njut vare sekund. De trolska stråken bjuder på stigar, skogsvägar och asfaltsrundor som passar alla, nybörjare som tävlingsåkare!

  Cykla i Smålands trolska natur

   

 • Baka polkagris

  Var med vid tillverkningen av polkagrisar och baka ditt egen rödvita stång. Bakningen sker på Grenna Polkagriskokeri som ligger på Brahegatan mitt i vackra Gränna. En rolig aktivitet som passar de flesta och tar cirka timma. Grupper går att boka om max 10 personer . bokning görs i receptionen eller per mail info@bauergarden.se alt ring 036-54006

  Grenna Polkagriskokeri

 • Baka knaprigt Grännaknäcke

  Var med vid tillverkningen av Grännaknäcke och baka ditt egen knäckebröd mitt i idylliska Gränna. Bageriet tar emot grupper om max 10 personer åt gången och aktivitet tar cirka en timme. Priset är 2450 kr inkl. moms per grupp. Läs mer om Grännaknäcke här! 

 • Guidad tur i binas värld

  Det är inte för inte att honung kallas naturens guld. Låt vår guide berätta allt om blommor och bin – och varför honung smakar så ljuvligt som det gör.

  Pris: 150 kr/pers, minimum 10 personer.

 • Andrées polarmuséum i Gränna

  Missa inte att besöka Grenna Museum där ni kan uppleva Andrés polarexpedition som tar andan ur de flesta. Museet erbjuder även Grännas och polkagrisens historia, väl värt ett besök.

  Tel. 036-10 38 90
  www.grennamuseum.se

 • Åsens by, Sveriges första kulturreservat

  På Åsens by har vi stannat tiden vid anno 1900 för att kunna visa dig hur livet på landet kunde se ut just då.

  Här kan du ströva runt på egen hand eller delta i olika aktiviteter som ordnas, året runt. Jordbruk med hästkraft, arbetet med djuren, brödbak och stortvätt i brygghuset. Vandra genom det vackra landskapet och njut av lugnet och de vackra vyerna.

  Tel. 036-830 55
  www.asensby.se

   

 • Mopedmuséet i Björkenäs

  Björkenäs moped- och motorcykelmuseum är ett paradis för nostalgiska motorfantaster, här hittar du en stor samling av just mopeder och motorcyklar.

  Tel.  0390-330 43
  www.veteranmopeder.com

 • Röttle by och Rasmus kvarn

  Röttle natur och kultur är ett företag med flera verksamheter. Hon som driver företaget bor i Röttle och heter Agneta Börjeson och är agronom och biolog med miljöinriktning. Det handlar om variationen av sorter och deras odling samt hur olika sorter används och har använts.

  I Röttle finns också enklare catering samt tillverkar bröd och bärprodukter som säljs på lokala marknader.  Det går även att boka  guidningar i Röttle.

  Mer om Röttle by

 • Åka remmalag på Visingsö

  Njut av ön Visingsö från häst och vagn med de populära Remmalagen. Flera olika turer varje dag. Tyst, lugnt och väldigt naturvänligt!

  Tel. 073-725 32 50
  www.visingsoremmalag.se

 • Visingsborgs slottsruin på Visingsö

  Det är inte svårt att föreställa sig all den aktivitet som måste ha pågått i och runt slottet Visingsborg i dess glansdagar. Runtomkring fanns ett mycket stort antal gårdar, herresäten och människor som var greve Per Brahe den yngres egendom och underlydande. Upplev Visingsö och slottsruinen, en aktivitet för hela familjen.

  Mer om Visingsborg

 • Brahehus slottsruin

  Många har säkert lagt märke till den fyrkantiga ruinen när de passerat på E4an några kilometer norr om Gränna där Brahehus ligger högt upp på Grännabergets kant.

  För att komma fram till Brahehus kan du stanna på rastplats Brahehus och gå till ruinen. Väl där så har man en fantastisk utsikt över Gränna och Visingsö och man kan blicka in över Västergötland. Brahehus är tillgängligt året om, dag som natt.

  Mer om Brahehus

 • Golfköping – spela på en ny golfbana varje dag

  Sugen på att spela golf? Boka en av 8 banor som ingår i Golfköping.

  www.golfkoping.se