Här väntar härliga upplevelser i sommar.

I området kring Bunn finns ett stort utbud av härliga upplevelser och aktiviteter för alla åldrar och för olika intressen. I anslutning till anläggningen, intill strandkanten vid Bunnsjön har vi ett underbart Bastuhus.

Vill man göra en lite större aktivitet kan vi kan b.la erbjuda:

 • Kanotpaddling

  Hyr kanoter hos oss direkt i receptionen eller förboka på 036-54006 eller maila på info@bauergarden.se .

  Kanothyran är 300:- / dag och vi har 13 st kanoter totalt. I sjön Bunn finns både öar, vackra ”Bauerkanalen”och fina omgivningar att utforska.

 • Vandring och utomhusmatlagning i Bauers fotspår

  Varför inte vandra i den Trolska naturen runt Bunn som varit John Bauers inspiration i så många konstverk. Vandra ca 4,5 km bland mossbekädda stenar och vackra skogar, kanske tittar trollen upp i smyg ifrån gläntan? Låt vår guide berätta om John och om skogens hemligheter och avsluta på vår grillplats på BauerGården med  en gemensamt lagad lunch, en teambuilding övning som passar de flesta grupper.

  Vid grupper med färre antal än 10 personer

  Upp till 5 personer: 2750 kr ink moms därefter Pris/Person 550 kr ink moms

  Vid grupper med minsta antal 10 personer

  Pris /Person 450 kr ink moms och 360 kr ex moms.

  Boka idag info@bauergarden.se  

  Vi erbjuder även alternativa vandringar och utomhusaktiviteter i samarbete med Wildernestmaland som går att boka direkt eller via oss.

  Naturbild AB
  +46 8 411 43 30
  info@naturbild.se

   

 • Trolska båtturer i John Bauers fotspår på sjöarna Bunn och Ören

  Upplev John Bauers inspirationmiljö och de näckrosfyllda kanalerna som förbinder sjöarna Bunn, Ören och Kvarnsjöarna. Gör en trolsk båttur och njut av Bunn och Ören.

  Boka via oss på 036-540 06 eller info@bauergarden.se eller gå in på hemsidan – www.trolska.se

 • Vandring på John Bauer-leden

  John Bauerleden har fått sitt namn efter den välkände jönköpingskonstnären John Bauer, som under sin levnad hämtade inspiration från dessa trakter. John Bauer är känd för sina trolska motiv, och nog kan man ana både troll och prinsessor i skogarna längs leden.

  Du passerar många byggnader som härrör från mycket gamla tider. Gamla torp, rester av ett kloster och de många vattendragen gör vandringen till en minnesvärd upplevelse. När du närmar dig Gränna passerar du Röttle by som har anor från tidiga medeltiden. B.l.a erbjuder vandringen Grännaberget 350 m över havet, med en unik utsikt över de fyra landskapen som omger Vättern. Vindskydd finns utmed hela leden.

  Hos oss på hotellet finns vandringskartor och mer information.

  www.vandringsguiden.se

 • Cykla i vackra Bunn

  Kom och upplev den vackra miljön runt BauerGården med bra cykelvägar i kombination med en trolsk miljö nära sjöar, skog och natur. Vi befinner oss mitt i ”John-Bauer-land” och den kände konstnärens ”trolska” miljöer.

  Vi erbjuder kartor på cykelleder och har även ett samarbete med Cykling Jönköping

  Varför inte boka vårt cykelpaket här!

 • Baka din egen polkagris!

  Var med vid tillverkningen av polkagrisar och baka ditt egen rödvita stång. Bakningen sker på Grenna Polkagriskokeri som ligger på Brahegatan mitt i vackra Gränna. En rolig aktivitet som passar de flesta och tar ca 1 timma. Grupper går att boka om max 10 personer . bokning görs i receptionen eller per mail info@bauergarden.se alt ring 036-54006

  Läs mer om Grenna Polkagriskokeri  här! 

 • Guidning på Grenna Polkagriskokeri

  Grenna Polkagriskokeri erbjuds en gratis guidning som innefattar historien om Amalia Ericsson som är kvinnan bakom Polkagrisen samt visning av polkagrisbakning, någonting man inte få missa när man är i närheten av Gränna. Passa på att handla godsaker i den fina butiken.

  Egen bil är att föredra med hotellet kan stå till tjänst med transport mot en tilläggskostnad på 100 kr/person

  Bokas i receptionen eller vid konferensbokning på 036- 54006 eller info@bauergarden.se

 • Testa att baka Grännaknäcke i Gränna

  Var med vid tillverkningen av Grännaknäcke och baka ditt egen knäckebröd. Bakningen sker på Grännaknäcke som ligger på Brahegatan mitt i vackra Gränna. En rolig aktivitet som passar de flesta och tar ca 1 timma. Grupper går att boka om max 10 personer och priset är 2450 kr inkl. moms för hela gruppen. bokning görs i receptionen eller per mail info@bauergarden.se alt ring 036-54006

  Läs mer om Grännaknäcke här! 

 • Guidad tur i binas och honungens värld

  Varför inte förkovra sig om naturens guld, honung och få lite mer kunskap hur honung smakar och varför.

  Priset är 150 kr/person och bokning på minst 10 personer.

  Bokas på036-540 06 eller info@bauergarden.se

 • Besök hos Hugos Chark i Örserum

  Hugos Chark i Örserum är vida kända för sina Isterband och goda korvar. Hugos öppnades på 1930-talet av Hans Hugander. Men ingen kallar honom något annat än ”Hugo”, och så definieras också de isterband som gör anspråk på att vara Sveriges bästa.

  Kolla gärna upp öppettider och åk förbi för att se och uppleva de goda korvarna.

  Tel. 0390-300 35 – www.hugoschark.se

 • Andrées polarmuséum i Gränna

  Missa inte att besöka Grenna Museum där ni kan uppleva Andrés polarexpedition som tar andan ur de flesta. Museet erbjuder även Grännas och polkagrisens historia, väl värt ett besök.

  Tel. 036-10 38 90 – www.grennamuseum.se

 • Åsens gammelby, Sveriges första kulturreservat

  På Åsens by har vi stannat tiden vid anno 1900 för att kunna visa dig hur livet på landet kunde se ut just då.

  Här kan du ströva runt på egen hand eller delta i olika aktiviteter som ordnas, året runt. Jordbruk med hästkraft, arbetet med djuren, brödbak och stortvätt i brygghuset. Vandra genom det vackra landskapet och njut av lugnet och de vackra vyerna.

  Tel. 036-830 55 – www.asensby.se

   

 • Hästridning

  Varmt Välkommen till Haurida Skogshästsafari!

  Vi erbjuder turridning på Nordsvenska Hästar,Skogsretreats samt arrangerar events av olika de slag. Vi lever i det lugna och vill bidra till en levande och spännande landsbygd som skall räcka länge! Ni finner oss på det Småländska Höglandet.

  Tel. 070-37 39 588 – www.skogshast.se

 • Mopedmuséet i Björkenäs

  Björkenäs moped- och motorcykelmuseum är ett paradis för nostalgiska motorfantaster, här hittar du en stor samling av just mopeder och motorcyklar.

  Boka gärna via oss på 036-540 06 eller info@bauerarden.se eller kontakta dem direkt på Tel. 0390-330 43 – www.veteranmopeder.com

 • Röttle by och Rasmus kvarn

  Röttle natur och kultur är ett företag med flera verksamheter. Hon som driver företaget bor i Röttle och heter Agneta Börjeson och är agronom och biolog med miljöinriktning. Det handlar om variationen av sorter och deras odling samt hur olika sorter används och har använts.

  I Röttle finns också enklare catering samt tillverkar bröd och bärprodukter som säljs på lokala marknader.  Det går även att boka  guidningar i Röttle.

  Tel. 036-10 38 90 – www.grennamuseum.se

 • Åka remmalag på Visingsö

  Njut av ön Visingsö från häst och vagn med de populära Remmalagen. Flera olika turer varje dag! Tyst, lugnt och väldigt naturvänligt!

  Tel. 073-725 32 50 – www.visingsoremmalag.se

 • Visingsborgs slottsruin på Visingsö

  Det är inte svårt att föreställa sig all den aktivitet som måste ha pågått i och runt slottet Visingsborg i dess glansdagar. Runtomkring fanns ett mycket stort antal gårdar, herresäten och människor som var greve Per Brahe den yngres egendom och underlydande. Upplev Visingsö och slottsruinen, en aktivitet för hela familjen.

  www.jkpg.com

 • Brahehus slottsruin

  Många har säkert lagt märke till den fyrkantiga ruinen när de passerat på E4an några kilometer norr om Gränna där Brahehus ligger högt upp på Grännabergets kant.

  För att komma fram till Brahehus kan du stanna på rastplats Brahehus och gå till ruinen. Väl där så har man en fantastisk utsikt över Gränna och Visingsö och man kan blicka in över Västergötland. Brahehus är tillgängligt året om, dag som natt.

  www.jkpg.com

 • Golfköping – spela på en ny golfbana varje dag (8 st golfbanor)

  Sugen på att spela golf? Boka en av 8 banor som ingår i Golfköping eller varför inte boka BauerGårdens golfpaket! 

  Boka paket på 036-540 06 eller info@bauergarden.se

  www.golfkoping.se

Här väntar härliga upplevelser i sommar.

I området kring Bunn finns ett stort utbud av härliga upplevelser och aktiviteter för alla åldrar och för olika intressen. I anslutning till anläggningen, intill strandkanten vid Bunnsjön har vi ett underbart Bastuhus.

Vill man göra en lite större aktivitet kan vi kan b.la erbjuda:

Läs mer och boka